Om mig

i47243531._szw530h275_

 

 

Jag heter Susanne Pettersson och bor i Högland, 5 km norr om Örnsköldsvik, mitt i världsarvet Höga Kusten.

Här bor jag med mina hundar och min man Christer (har även tre ungdomar som är utflugna)

 

 Historia

Mitt hundliv började i januari 1984, när vi skaffade vår första golden retriever. En hane som bara blev två år. Han dog tragiskt av en hjärtmuskelinflammation. Men under hans korta liv hann vi med både några utställningar och lite jaktträning.

 I augusti 1984 fick hans mor katarakt och skulle omplaceras. Naturligtvis ville vi att hon skulle bo hos oss! Det var en helt underbar tik som fick ett långt liv. 1993 vid en ålder av nästan 12 år, fick hon somna in.

När vi  fick våra barn -89, -92 och -93 tänkte vi ta en liten paus från hunderiet för att återuppta intresset när de vuxit upp. Dessvärre uppdagades det att vår äldste son var allergisk mot hundar! Intresset fanns ändå kvar. Genom en hundkamrat blev vi 2001 involverade i hunderiet igen. 
Lotta Fornås, Kakis kennel, hade en hane som hon funderade på att placera ut och vi blev naturligtvis sugna på att testa hur det skulle gå med tanke på allergin. Genom en gemensamt bekant så ordandes en blind date mellan "Frille" och mig. 
När jag klev in genom dörren möttes jag av ett stort, blont böller (klumpig sak). Han forcerade hallen, landade burdust på min ena fot och jag tänkte: "å va ä de här?" Det var väl inte kärlek vid första ögonkastet direkt....Inte kunde jag då tänka mej att detta skulle bli min underbara, älskade, bedårande hund. 

Efter 27 år hade jag min första valpkull.

Den 1 juni 2011 blev mitt kennelnamn godkänt!i47243558._szw530h275_

Kiaralines kennel. Kennelnamnet kommer från min stamtik: Kiara. 

 

Vill du kontakta mej:

mail: susanne.kiaralines@gmail.com
mobil: 073-055 81 21